Email: hello@hotwearz.hu

Tel.:+36-30-881-3619 | Email: hello@hotwearz.hu

Telefon:+36-30-881-3619    |     15 000Ft felett ingyenes szállítás!

  t

Edzőruha kiválasztásának legfontosabb szempontjai

Az edzőruha kiválasztás egy precíz művelet. A legjobb eredmény elérésében az edzőruha is segít.

Minden esetben, legyünk kezdők vagy haladó sportolók, az edzésre való rákészülést az edzőruha kiválasztás adja. Már az edzőruha felvétele is elindítja az agyban azokat a folyamatokat, amelyek a testet ráhangolják az elkövetkező terhelésre. Nem mindegy azonban az edzőruha kiválasztás, hiszen itt meghatározó az edzésforma, a testalkat, hogy kinti vagy benti edzést tartunk-e és ennek megfelelően az időjárás, a testi deformitások és nem utolsó sorban az edzőruha anyaga.

 

Minden esetben válasszunk megfelelő anyagot.

Az edzőruha kiválasztás az anyagnál kezdődik, amit érdemes úgy megválasztani, hogy hozzá igazítjuk ahhoz a sportághoz, amit végzünk. Mondani sem kell, hogy a kényelem mindig az első szempont, hiszen nélküle mindig csak az edzőruha igazgatására figyelnénk.

Az edzőruha szövetei mindig speciális tervezésen mentek át és kifejezetten ahhoz igazították őket, amihez kellett. Tehát ha magas intenzitású sportot végzünk, akkor olyan edzőruha kell, ami átengedi az izzadtságot, engedi elpárologni a nedvességet. Így az edzőruha nem fog hozzátapadni a bőrünkhöz, és kidörzsölni a különböző testrészeket. Könnyed testmozgáshoz választhatunk pamut öltözéket, ami melegen tart, így tökéletes választás szabadtéri tevékenységekhez, mint séta, bicikli.

Magas intenzitású edzéshez kifejezetten kerüljük a nem légáteresztő anyagokat, melyek a hőt bent tartják ezzel pedig könnyen előidézhető a hipertermia. (túlmelegedés)

 

Edzőruha kiválasztás-szélsőséges szempont az időjárás.

Az időjárás, illetve az évszakok a mindennapjainkat is befolyásolják, természetes, hogy az edzőruha kiválasztás is igazodni fog ehhez a feltételhez. Itt arra kell gondolni, hogy ha szeretsz a szabadban mozogni akkor ne csak a mozgásformát vedd figyelembe, hanem azt is, hogy milyen környezeti viszonyokkal fogsz majd találkozni.

Például futásnál, jógánál, biciklizésnél amúgy sem jó olyan edzőruha, aminek a szára széles, hiszen bekaphatják a kerekek, gátolhatnak a szabad, kényelmes mozgásban. Az edzőruha minden esetben alkalmazkodjon az elképzelésekhez, szóval ne csak kényelmes legyen, de legyen légáteresztő, vagy tapadjon a teshez, hogy rétegesen öltözhessünk fölé.

De igaz ez a nyári forróságra is vagy arra, ha teremben mozgatod ki magad. Bárhol is legyél az edzőruha, ha magába szívja a nedvességet elnehezedik, foltot hagy és kellemetlen pillanatokat okozhat. Válasszunk légáteresztő, vékony anyagot, a legjobb, ha elasztikus, hogy minden helyzetben igazodjon a mozgáshoz.

Ne feledjük el, hogy hideg vagy meleg van, edzeni fogunk, amivel felpörgetjük a pulzust és kimelegedünk. Ennek megfelelően válasszuk ki az anyagokat, például egy termo ruházat fölé nem érdemes még 3 réteget felvenni.

Érdemes viszont szem előtt tartani az esőt, ami pillanatok alatt tönkrevághatja az edzést. Egy könnyed vízálló öltözék pillanatok alatt megoldhatja ezt a problémát.
Kerüljük a zavaró öltözetet, mert minden esetben balesetveszélyes nem csak magadra, hanem másokra nézve is.

 

Sportmelltartó az ősi ellenség.

 

Vagy a legjobb barát? Ez csupán attól függ, sikerült-e megtalálni az igazit. A hétköznapi viseletre is nehéz megtalálni az ideális melltartót nemhogy még az edzőruha kiválasztás keretein belül egy más típusú kiegészítőt.

Ez az a ruhadarab, ami tényleg mindentől függ. Legyen párnás vagy ne? Vagy esetleg legyen kivehető a párna? Elől kapcsos vagy hátul? Állítható méretekkel rendelkezik? Bizony ezek mind nagyon fontos kérdések, főleg akkor, ha a hát körmérete és a kosárméretünk nem felel meg a szabványméreteknek.

Ráadásul mivel a sportmelltartónak is feladata van, hogy helyén tartsa a lányokat, a legfontosabb, hogy biztos legyen az a tartás. Az alján lévő széles gumi kiindulásnak jó, az már viszont nem mindegy sikerül-e megtalálni az arany közép utat, tehát azt az állapotot, amikor kellően leszorítja amit kell de nem fulladunk meg tőle.

Nos, amennyiben ez teljesíthetetlen feladatnak tűnik, szerencsére van más megoldás. Vegyünk olyan edzőpólót, ami direkt úgy van kialakítva, hogy a mellrésznél plusz tartást biztosít.

 

Az edzőcipő kiválasztásának fortélyai.

Szeretnék már most megkérni mindenkit, hogy NE az utcai cipőt használjátok sportolásra. Mondom is, hogy miért. Van egy egyszerű módszer arra, hogy megtudd milyen lábboltozattal rendelkezel. Úgy nevezik ezt, hogy pronáló (lúdtalp) vagy szupináló. Előzőt befelé dőlő bokának, míg utóbbit kifelé dőlő bokának hívjuk.

Vedd le a cipőt, papucsot vagy bármit, ami a lábadon van, húzd fel a lábszáradon a nadrágot, állj meg egy egyenes felületen és kérj meg valakit, hogy fotózza le a bokádat hátulról. Azonnal látszik, hogyha bármelyik irányba dől a bokád. Ez azt jelenti, hogy ennek megfelelően kiképzett talpú sportcipőt kell venned.

Ez pedig azért fontos, mert hosszú távon, ha nem korrigálod ezt a deformitást, bizony kihat a térdre a csípőre és gerincre. Sokunknak pont ebből a problémából adódóan van X lába. Tehát ne hanyagold a megfelelő sportcipőt sem, és ha teheted vegyél egy talpbetétet, amit napi szinten áttehetsz bármelyik cipődbe.

 

Prémium minőségű edzőruha a Hot Wearz kínálatában.

Mitől lehet valami prémium? Például attól, hogy a legjobb anyagokból a minőségi kivitelezésen át a megjelenésre is hangsúlyt helyeztek.

Mit tudnak a Hot Wearz edzőruhái?

– Nem csak nadrágot, szettet is vásárolhatsz
– A bohókástól az egyszerű designig keresgélhetsz
– Kényelmes, jó izzadság és hőelvezető
– Jól illeszkedik az alakodra, formál és tart
– Elasztikus nadrágok tökéletesek jógához, kemény edzésekhez vagy akár az utcára is
– A minőségi anyag nem veszti el formáját, gyorsan szárad és antibakteriális hatásúak

Oszd meg másokkal is

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További témák amik érdekelhetnek:

A hónap terméke:

TIKKY leggings

Légy tagja Te is a Hot Wearz klubnak!

Csatlakozz most, és legyen tiéd a titkos 1 000 Ft-os kuponunk, amit az első vásárláshoz használhatsz fel!

A legjobb ajánlatainkat, és ajándékainkat is a klubtagok kapják először!